Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președintele Bulgariei Rumen Radev va…

Președintele Bulgariei Rumen Radev va întreprinde o vizită de lucru în R. Moldova

Președinta Maia Sandu se va întâlni mâine, 27 octombrie, la Chișinău, cu președintele Bulgariei, Rumen Radev, care va efectua o vizită de lucru în R. Moldova, potrivit unui anunț făcut de Președinție.

După întrevedere, la ora 15:40, cei doi șefi de state vor susține o conferință de presă comună.

Potrivit unui comunicat emis de instituția prezidențială din Bulgaria, citat de presa locală, Rumen Radev va efectua vizita în R. Moldova la invitația președintei Maia Sandu. Vizita are loc în contextul celei de-a 30-a aniversări de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Bulgaria și R. Moldova.

„Printre subiectele vizitei se numără aprofundarea ulterioară a relațiilor comerciale și economice dintre Bulgaria și Moldova, cooperarea în domeniul integrării europene și parteneriatul regional în Europa de Sud-Est. Întâlnirile președintelui Radev se vor axa, de asemenea, pe condițiile de păstrare a culturii și a identității naționale a marii diaspore bulgare din această țară. Potrivit datelor oficiale, comunitatea din Moldova numără peste 50 000 de persoane, bulgarii fiind al șaselea grup etnic ca mărime din această țară”, se arată în comunicatul instituției bulgare.

Totodată, pe 28 octombrie, șeful statului bulgar va vizita orașul Taraclia și va participa la festivitățile prilejuite de Ziua bulgarilor basarabeni – 29 octombrie. Potrivit sursei citate, ziua bulgarilor basarabeni este una dintre cele mai importante sărbători pentru comunitatea bulgară din R. Moldova, iar președintele se va adresa celor prezenți în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Universitatea de Stat „Grigorii Țamblac” din Taraclia.