Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președinta aleasă, Maia Sandu, discuție…

Președinta aleasă, Maia Sandu, discuție telefonică cu prim-ministrul Ion Chicu: „Demisia Guvernului este cea mai scurtă cale spre acest obiectiv”

Președinta aleasă, Maia Sandu, a anunțat vineri, 4 decembrie, că a avut o discuție telefonică cu prim-ministrul Ion Chicu. În cadrul discuției, Sandu i-ar fi spus prim-ministrului că R. Moldova are nevoie de un alt Parlament și de un alt Guvern.

„I-am spus că bugetul prezentat de Guvern nu este în măsură să ajute cetățenii, dimpotrivă, conține scheme din care deputați corupți vor scoate bani în continuare. I-am spus că țara are nevoie de un alt Parlament și de un alt Guvern. Demisia guvernului este cea mai scurtă cale spre acest obiectiv”, a spus Sandu într-o postare pe Facebook.

Totodată, într-un comunicat al Guvernului R. Moldova se menționează faptul că premierul a solicitat forțelor politice din Parlament să examineze proiectele bugetar-fiscale.

În cadrul discuției prim-ministrul Chicu a solicitat respectuos tuturor forțelor politice din Parlament să examineze minuțios proiectele bugetar-fiscale, or este convins că Președintele ales înțelege foarte bine riscurile intrării în noul an fără buget aprobat. Guvernul este gata să prezinte argumente/explicații pe orice virgulă/cifră din acele proiecte în Parlament. Orice amendament al deputaților va fi examinat și avizat de Guvern, iar deputații vor decide asupra textului final al acestor legi. Premierul împărtășește pe deplin opinia Președintelui ales, că acest Parlament trebuie urgent dizolvat”.

Ieri, 3 decembrie, deputații Platformei DA au anunțat că pregătesc și urmează să depună la Curtea Constituțională (CC) mai multe sesizări în legătură cu anularea documentelor aprobate în plenul Parlamentului de la Chișinău.

Din fotoliul deputatului Ștefan Gațcan și înconjurat de socialiști, Vlad Batrâncea a condus o parte din ședința de ieri, 3 decembrie, Parlamentului. Fără a fi prezentate și examinate, Batrâncea a supus votului mai multe proiecte de pe agendă, printre care proiectele bugetelor anuale și proiectul socialiștilor prin care SIS-ul să fie scos din coordarea președintelui R. Moldova.