Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Premieră la întrevederile președintei alese.…

Premieră la întrevederile președintei alese. Maia Sandu s-a întâlnit cu Ambasadoarea Italiei în R. Moldova la Reședința de Stat de pe strada Nicolae Iorga

Președinta aleasă a R. Moldova, Maia Sandu, a anunțat joi, 17 decembrie, că a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti. Dacă până acum, Sandu își întâmpina oaspeții la sediul PAS, de această dată, întrevederea a avut loc la Reședința de Stat de pe strada Nicolae Iorga.

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de purtătoarea de cuvânt a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Aurica Jardan.

Întrebată de ZdG dacă președinta aleasă, Maia Sandu, s-a mutat la Reședință, Aurica Jardan a negat informația, dar ne-a confirmat faptul că întrevederea cu ambasadoarea a avut loc acolo.

„Am solicitat Cancelariei să putem utiliza Reședința de Stat până la învestire pentru anumite întrevederi. Astăzi am mers pentru prima dată”, a spus Jardan pentru ZdG.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre cooperarea economică și comercială dintre Italia și R. Moldova, dar și despre „situația conaționalilor noștri care muncesc în Italia”.

„Am discutat despre necesitatea de a intensifica cooperarea economică și comercială dintre țările noastre, precum și despre planurile noastre de a îmbunătăți mediul de afaceri pentru a spori investițiile italiene în Republica Moldova. Un subiect important al discuțiilor a fost situația conaționalilor noștri care muncesc în Italia și necesitatea semnării acordului bilateral cu privire la pensii.

Negocierile asupra acordului sunt la o etapă avansată și sperăm ca cetățenii noștri să beneficieze de rezultatele concrete ale acordului cât mai curând. Am reiterat prioritățile mele în calitate de președinte, în special reforma justiției și importanța construirii unui stat de drept. Contăm pe sprijinul Italiei în implementarea agendei noastre europene”, se arată într-un comunicat de presă.

Curtea Constituțională a confirmat la 10 decembrie rezultatele alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie și a validat mandatul noului președinte al R. Moldova, Maia Sandu.

Ceremonia de inaugurarea a noului președinte ales al R. Moldova este planificată pentru data de 24 decembrie curent, la Palatul Republicii.

Maia Sandu, candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) la funcţia de preşedinte, a obținut cele mai multe voturi în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, organizat la 16 noiembrie, și astfel este prima femeie președintă a R. Moldova.

Rezultatele finale arată că Maia Sandu a acumulat 57,72% dintre voturi, iar Igor Dodon – 42,28%.