Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președinta R. Moldova, Maia Sandu,…

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, în cadrul întrevederii cu reprezentanții formatului 3+2: „Soluționarea conflictului transnistrean trebuie să aibă loc pe cale pașnică”

sursa: Președinția

Joi, 3 iunie, președinta R.Moldova, Maia Sandu a avut o întrevedere cu reprezentanții formatului 3+2, mediatori și observatori în procesul de reglementare a conflictului transnistrean cu care a discutat despre principiile soluționării conflictului transnistrean, care trebuie să aibă loc pe cale pașnică, prin dialog, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a R.Moldova”.

„Am reiterat necesitatea formulării unei viziuni de soluționare politică a conflictului. Această acțiune trebuie să se regăsească pe agenda unui Guvern cu puteri depline, instalat după alegerile parlamentare anticipate din luna iulie”, a declarat președinta R.Moldova, Maia Sandu.

Delegația este condusă de Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE din partea Suediei pentru procesul de reglementare transnistreană, care se află într-o vizită în R.Moldova.

„Am confirmat deschiderea noastră de a oferi în continuare sprijin, vaccinuri și echipamente pentru combaterea pandemiei în stânga Nistrului. Am vorbit totodată despre situația drepturilor omului în regiune și despre necesitatea asigurării liberei circulații între maluri”, a menționat președinta Maia Sandu.