Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Petru Rotaru demisionează din funcția…

Petru Rotaru demisionează din funcția de ministru al Finanțelor, după 10 luni de mandat

Sursa: presedinte.md

Ministrul Finanțelor Petru Rotaru va renunța la mandat. Anunțul a fost făcut de premierul Dorin Recean joi, 25 iulie, care a spus că „Rotaru își va continua activitatea profesională în serviciul public la Banca Națională a Moldovei”.

„Mulțumesc domnului Petru Rotaru pentru activitatea sa la Ministerul Finanțelor, contribuția energică în echipa Guvernului și pentru realizarea cu succes a obiectivelor stabilite de Ministerul Finanțelor al R. Moldova ce țin de executarea bugetului de stat. Petru a consolidat relațiile cu mediul de afaceri, instituțiile administrației publice centrale și este un bun prieten al comunităților locale.

Mă bucur să știu că Petru Rotaru își va continua activitatea profesională în serviciul public la Banca Națională a Moldovei. Până la confirmarea în Parlament a candidaturii sale, Rotaru își va duce la îndeplinire mandatul de ministru al Finanțelor”, a afirmat șeful Guvernului, care nu a anunțat încă cine va veni la cârma Ministerului.

Petru Rotaru a fost numit, prin decret prezidențial, în funcția de ministru al Finanțelor și a depus jurământul de învestire în fața președintei Maia Sandu la sfârșitul lunii septembrie 2023.

Petru Rotaru a activat în domeniul financiar-fiscal începând cu anul 2006, atât în sectorul privat, cât și în sectorul public. În anii 2010-2012 a condus Inspectoratul Fiscal de Stat Ialoveni, iar din luna martie 2023 Inspectoratul Fiscal de Stat, după învestirea Guvernului condus de Recean.

A absolvit facultatea Finanțe la Academia de Studii Economice din Moldova. Totodată, deține și un master în drept financiar fiscal la aceeași instituție.