Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PDM vrea un plan anticriză.…

PDM vrea un plan anticriză. Filip: Trebuie să știm cine guvernează țara până la alegeri și cine organizează scrutinul

Foto: Captură privesc.eu

Democrații Pavel Filip, Dumitru Diacov și Alexandru Jizdan s-au prezentat la discuții cu președinta Maia Sandu, care a demarat luni consultări cu fracțiunile parlamentare.

Anterior șefa statului s-a întâlnit cu deputații fracțiunii PSRM, PAS și Platformei DA, care se pronunță pentru organizarea cât mai curând a alegerilor parlamentare anticipate.

După discuții, președintele PDM, Pavel Filip, a spus că a fost purtată o discuție deschisă cu președinta Maia Sandu și că democrații sunt pe „aceeași undă luând în considerație toate lucrurile din Parlament, în special cele cu privire la trecerea deputaților dintr-o fracțiune politică în alta și nu o singură dată”.

Acesta spune că pentru PDM este prioritar să cunoască cum va fi guvernată țara până la alegerile parlamentare anticipate și cine va fi responsabil de buna desfășurare a viitorului scrutin.

„Nu privim aceste alegeri ca un scop în sine. Întrebarea de bază este ce se întâmplă în toată această perioadă, cine gestionează criza pandemică și economică și cine pregătește țara pentru alegeri libere și corecte. Răspunsurile la aceste întrebări prezintă principala provocare. Imediat trebuie să fie eliberat un plan anticriză din trei puncte – cum va fi gestionată criza sanitară, cea economică și cine pregătește alegerile. Vrem să vedem o echipă care poate pune în aplicare această foaie. Nu am vorbit despre Guverne temporare sau de tranziție, dar am vrut să vedem foaia de parcurs și echipa care gestionează criza până la alegerile parlamentare anticipate”, a spus Pavel Filip.

Democratul spune că formațiunea pe care o conduce este gata de alegeri întrucât este fortificată în teritoriu și un eventual scrutin nu reprezintă „un pericol” pentru partid.