Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Pană de curent la TV8,…

Pană de curent la TV8, într-un platou unde urma să aibă loc dezbaterile electorale. Mariana Rață: „Singurul om care a avut de beneficiat este Natalia Morari”

Captură de ecran/Youtube

Dezbaterile electorale care urmau să aibă loc în această seară la TV8, unde au fost invitați candidații la funcția de președinte Maia Sandu, Ion Chicu, Natalia Morari și Victoria Furtună, nu au mai avut loc din cauza unei pene de curent. Una dintre moderatoarele dezbaterii, Mariana Rață, a declarat că ar fi vorba despre o „provocare” și că este prima dată când energia electrică a fost deconectată în sediul televiziunii.

O singură candidată s-a prezentat la dezbateri, Natalia Morari, iar transmisiunea live s-a întrerupt încă la început, în timp ce era prezentată.

După ce au fost chemați oamenii legii pentru a documenta cazul, Mariana Rață a spus că pana de curent nu ar fi întâmplătoare și că „singurul om care a avut de beneficiat este Natalia Morari”.

„Mă tem să spun că ne aflăm în fața unei provocări. Am chemat Poliția ca să înțelegem cum s-a întâmplat acest lucru, de ce s-a deconectat lumina la TV8 exact în momentul în care a început dezbaterea cu Natalia Morari”, a afirmat Rață, care a mai sublinat că curentul a fost deconectat doar în platoul unde urmau să aibă loc dezbaterile, nu și în restul clădirii.

La scurt timp după incident, candidata, care se prezintă a fi independentă, a fost live pe rețelele de socializare. Moderatorul dezbaterilor Anatolie Golea a menționat că „Natalia era pregătită să facă practic să facă live”.

Într-un comentariu pe rețelele de socializare, Morari s-a arătat nemulțumită de întreruperea curentului și a spus că „TV8, care odată reprezenta o platformă a adevărului și libertății de exprimare, a ajuns să servească interesele celor care acum controlează puterea, în loc să apere cetățenii”.

Cine este Natalia Morari

Natalia Morari a apărut în spațiul public în anul 2007, ca urmare a publicării mai multor articole despre banii partidului de guvernământ din F. Rusă. În 2008 a plecat din Rusia și nu a mai fost lăsată să intre înapoi.

Morari s-a aflat în mijlocul acțiunilor din 2009, numite și „Revoluția Twitter”.

Natalia Morari a lucrat o vreme la posturile Publika TV, TV7, iar mai târziu, a înființat TV8. În septembrie 2021, Natalia Morari a făcut public anunțul despre relația sa cu Veaceslav Platon, menționând că ia o pauză de emisie și că iese temporar din Consiliul de Administrație al televiziunii TV8.

Canalul TV8 anunța că a fost informat „de existența conflictului de interese” și că „emisiunea de autor «Politica Nataliei Morari» a fost retrasă definitiv din grila postului”. „La fel, Natalia Morari a fost revocată imediat din structurile de administrare”, menționa în declarația sa administrația TV8.

Pe 18 octombrie, Asociația Obștească „Media Alternativă”, deținătoarea licenței de emisie a postului TV8, a anunțat despre faptul că a fost acționată în judecată de către fosta membră a Asociației, Natalia Morari.

Din martie 2023, Morari are propriul canal de YouTube, unde își desfășoară activitatea.

„Nu am urmărit o carieră politică, dar înțelegerea faptului că actualii candidați nu vor aduce schimbări m-a determinat să acționez” – astfel își argumentează Natalia Morari candidatura la funcția de președintă.