Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ordinea de zi a următoarelor…

Ordinea de zi a următoarelor ședințe ale Parlamentului, aprobată. Inițiativa cu privire la comasarea procuraturilor și moțiunea privind activitatea Ministerului Sănătății, pe agendă

Foto: Parlament/ flickr.com

Biroul permanent a aprobat ordinea de zi a ședințelor în plen ale Parlamentului din perioada 20 – 28 februarie. Conform unui comunicat de presă al Legislativului, pe agenda următoarelor ședințe plenare, fără a fi precizat exact care dintre ele, figurează inițiativa cu privire la Procuratura Anticorupție și Combaterea Crimei Organizate și cea de modificare a unor acte aferente declarării averii și intereselor personale.

La următoarele ședințe va fi examinată moțiunea simplă asupra activității Ministerului Sănătății, înaintată de deputații Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Deputații vor examina două proiecte de lege cu sigla UE. Este vorba despre proiectul privind normele de punere la dispoziție pe piață a produselor fertilizante și proiectul privind concesiunile de lucrări și concesiunile de servicii. De asemenea, Parlamentul urmează să ratifice Acordul de finanțare cu Comisia Europeană și Agenția Națională de Coeziune Teritorială din Franța pentru ca țara noastră să poată beneficia de granturi europene pentru dezvoltarea infrastructurii urbane și a comunităților. Urmează a fi ratificat și Memorandumul cu ONU pentru a obține licența unui software, oferit gratuit în primii doi ani, privind implementarea datelor din registrul cu numele pasagerilor în domeniul transportului aerian.

Vor mai fi discutate proiectele ce prevăd majorarea pensiei minime pentru persoanele cu activitate în muncă de cel puțin 40 de ani, precum și organizarea și funcționarea serviciilor alternative de îngrijire a copiilor. Alte proiecte care sunt propuse pentru discuții în ședințele în plen ale Parlamentului se referă la majorarea despăgubirilor în cazul pierderii bagajelor pasagerilor curselor aeriene sau al întârzierii zborurilor; modificări legislative pentru a evita cheltuielile nejustificate suportate de cetățeni în caz de executare silită și „soluții pentru a nu admite ridicarea abuzivă a mașinilor parcate în locuri necorespunzătoare în capitală”.

Urmează a fi examinate și câteva inițiative cu caracter economic privind declararea utilității publice de interes național a lucrărilor de construcție a unor drumuri publice naționale și a noului sediu al Ambasadei SUA în R. Moldova; modificarea legislației privind controlul de stat; pachetul al VII-lea de debirocratizare a activității mediului de afaceri.

Ședința plenară a Parlamentului va avea loc joi, 20 februarie, începând cu ora 10:00.