Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Mircea Geoană, Secretarul general adjunct…

Mircea Geoană, Secretarul general adjunct NATO: „Republica Moldova nu este în pericol militar, dar este supusă unui atac hibrid, întregului arsenal de atac hibrid pe care Rusia îl are la dispoziție”

La Conferința de Securitate de la München, Secretarul general adjunct NATO, Mircea Geoana, a declarant într-un interviu pentru DW că ”Republica Moldova nu este în pericol militar, dar este supusă unui atac hibrid, întregului arsenal de atac hibrid pe care Rusia îl are la dispoziție.”

Republica Moldova nu este în pericol militar, pentru că Rusia nu are suficiente forțe să facă joncțiunea cu Transnistria, prin Odesa, dar este supusă unui atac, întregului arsenal de atac hibrid pe care Rusia îl are la dispoziție: șantaj energetic, presiune publică, dezinformare, manipulare și instigare la proteste și la schimbarea direcției occidentale a R. Moldova. Pentru NATO și pentru mine, ca român, R. Moldova aparține democrațiilor europene și o vom ajuta să reziste și să vină cât mai repede către Europa”, a declarat Secretarul general adjunct NATO.