Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ministerul de Externe „condamnă comentariile…

Ministerul de Externe „condamnă comentariile neadevărate şi fără temei” ale Moscovei despre faptul că autoritățile R. Moldova „au luat un curs împotriva propriului stat și își distrug țara”

Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAIEI) a venit cu o reacție după ce purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a lansat noi acuzații la adresa Chișinăului, spunând că conducerea R. Moldova a luat un curs împotriva propriului popor și că urmărește „interesele patronilor din exterior”.

În legătură cu aceste declarațiile, MAIEI declară că condamnă „vehement noile comentarii neadevărate şi fără temei făcute de către reprezentanta oficială a ministerului rus de externe”.

„Guvernul nostru are un mandat ferm din partea cetățenilor pentru a menține pacea, securitatea şi democrația în R. Moldova. Lucrăm în interesul cetățenilor noștri şi avem un angajament ireversibil de a construi o Moldovă europeană, puternică şi prosperă, în beneficiul tuturor locuitorilor noștri.

Din prima zi a războiului am condamnat agresiunea Rusiei în Ucraina, conflict care cauzează distrugeri şi suferință în țara vecină, în regiune şi pe întreg continentul european. Ca membru responsabil al comunității internaționale, R. Moldova este ferm angajată în eforturi de a promova pacea şi stabilitatea în întreaga lume.

Suntem hotărâți în determinarea noastră de a deveni un stat membru al Uniunii Europene, obiectiv susținut de majoritatea cetățenilor noștri. Vom continua să lucrăm cu cea mai mare dedicare şi hotărâre pentru a atinge acest scop, respingând orice încercare de a submina eforturile noastre prin răspândirea de acuzații false şi manipulatoare”, se arată în comentariul oficial al Ministerului de Externe de la Chișinău.

Marți, 14 martie, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că care a menționat că autoritățile R. Moldova au luat un curs împotriva poporului propriului stat își distrug țara de dragul celor care le plătesc bani.

„Conducerea acestei țări (R. Moldova – n. red.) a luat un curs împotriva poporului din propriul stat… La instigarea SUA și a Occidentului colectiv, la putere sunt aduși acei politicieni care nu urmăresc interesele propriului popor, ale societății și ale statului, ci interesele patronilor lor din exterior, care contrazic interesele țării”, a spus Zaharova, citată de agenția de presă afiliată Kremlinului RIA Novosti.

În opinia ei, actualele autorități moldovenești „urmăresc un curs de distrugere a statalități lor”, deoarece „Occidentul are nevoie de un perimetru de instabilitate” în jurul Rusiei.