Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Membru MAN și administrator al…

Membru MAN și administrator al unei întreprinderi municipale, prins în stare de ebrietate la volan. PAS cere primarului Ion Ceban demisia lui Ruslan Darie

Sursă foto: Facebook/ Ruslan Darie

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) cere edilului Ion Ceban demisia lui Ruslan Darie din funcția de conducere din cadrul Î.M. „Supravegherea și protecția animalelor”, după ce pulsmedia.md, citând surse, a scris că acesta „a fost prins băut la volan”. Ruslan Darie este membru al Consiliului Național al partidului primarului general.

Potrivit pulsmedia.md, Ruslan Darie „a rămas fără automobil, este cercetat penal și riscă să devină pieton, după a fost prins de agenții de patrulare mort de beat la volan, în raionul Edineț”.

Într-un apel public, PAS spune că Ruslan Darie a fost reținut Inspectoratul de Poliție din raionul Rîșcani.

Anual, se produc sute de accidente rutiere din cauza șoferilor care urcă în stare de ebrietate la volan. Sute de oameni rămân traumatizați și zeci de oameni mor din cauza șoferilor care consumă alcool și conduc beți automobilele. 

Un șofer beat la volan este un potențial criminal pe drumurile din țară. Condamnăm acest comportament iresponsabil al lui Ruslan Darie și cerem primarului Ion Ceban să-l demită imediat din funcția de conducere din cadrul întreprinderii municipale”, se arată în mesajul PAS. 

Contactat de ZdG, Vasile Chirilescu, specialist principal pentru relaţia cu mass-media în cadrul Primăriei Chișinău, a declarat că municipalitatea „nu comentează declarațiile politice, iar ceea ce ține de Ruslan Darie – fiecare să răspundă pentru faptele sale”.