Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu cheamă la vot:…

Maia Sandu cheamă la vot: „Au mai rămas doar 4 ore până la închiderea secțiilor de votare”

Sursă foto: Facebook/ Maia Sandu

Președinta Maia Sandu, care candidează pentru un nou mandat, cheamă cetățenii R. Moldova să-și exercite dreptul la vot, amintind că au mai rămas patru ore până la închiderea secțiilor de voatre. Apelul a fost făcut în cadrul unei intervenții live pe Facebook.

Până la ora 17:00, aproximativ circa 1,2 milioane de cetățeni și-au făcut prezența la secțiile de votare.

„Vă mulțumesc mult tuturor celor care ați votat deja. Le mulțumesc oamenilor din diasporă,. Le mulțumesc oamenilor de acasă, din sate și orașe. Le mulțumesc tinerilor care s-au mobilizat și oamenilor în vârstă care au reușit să ajungă la secțiile de vot. Le mulțumesc mult concetățenilor noștri din diaspora care au stat și mai stau la coadă pentru a vota, care prin votul lor au grijă de Moldova

Vreau să mă adresez și celor care nu au ajuns încă la secțiile de vot. Nu stați deoparte. Veniți alături de toată țara, veniți alături de toată comunitatea noastră mare și frumoasă. Ieșiți la vot! Votați pentru voi, votați pentru familiile voastre, votați pentru țara noastră”, menționează Maia Sandu.

Duminică, 20 octombrie, în R. Moldova au loc referendumul republican constituțional și alegerile pentru funcția de președinte al țării noastre. Alegătorii sunt așteptați la cele 2 219 secții de votare, dintre care 1 988 sunt deschise pe teritoriul R. Moldova, inclusiv 30 de secții pentru locuitorii din stânga Nistrului. Și 231 de secții de vot deschise în afara țării, în 37 de țări pentru alegătorii din diasporă, 3 dintre acestea fiind dedicate votului prin corespondență, conform unui comunicat al Comisiei Electorale Centrale (CEC).

Toate secțiile de votare din țară și-au început activitatea la ora 7:00, inclusiv cele 30 de secții organizate pentru alegătorii din stânga Nistrului, unde procesul de vot a început fără incidente.

În listele electorale de bază sunt incluși 2 714 239 de alegători.