Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   MAEIE evită să spună dacă…

MAEIE evită să spună dacă Ambasadorul R. Moldova la Moscova, Andrei Neguța, a fost rechemat

Foto: tribuna.md

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) ezită să spună dacă Ambasadorul R. Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, a fi fost rechemat, după depistarea anabolizantelor într-un autoturism care se află în gestiunea Ambasadei R. Moldova la Moscova.

MAEIE reiterează că a inițiat măsurile interne de anchetă, acordând întreaga cooperare organelor competente în instrumentarea acestui caz și că despre decizia finală privind anumite consecințe disciplinare, opinia publică va fi anunțată neîntârziat.

Luni, 7 decembrie, socialistul Grigore Novac a spus la postul de televiziune Jurnal TV că Andrei Neguța, ar fi fost rechemat.

„Da, Neguță a fost rechemat. E sigur”, a declarat deputatul socialist Grigore Novac, citând o pagină de telegram. 

La 5 decembrie, la Vama Palanca au fost depistate mai multe cutii cu anabolizante într-un autoturism care se afla într-o misiune de serviciu pe ruta Moscova – Chișinău – Moscova în perioada 2 – 5 decembrie 2020 în baza unei solicitări adresate MAEIE din partea Ambasadei R. Moldova în Federația Rusă, în vederea transmiterii la Chișinău a poștei diplomatice curente.

Potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei.

Investigarea cazului este exercitată de PCCOCS, de comun cu autoritatea vamală, iar la această etapă se stabilește proveniența substanțelor și cercul de persoane implicate.

Șoferul microbuzului a fost reținut pentru 30 de zile. Potrivit legii, infracțiunea de contrabandă se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani în cazul persoanelor fizice, iar persoana juridică se pedepsește cu amendă în mărime de la 300.000 la 550.000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.