Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE VIDEO/ Renato Usatîi, liderul…

LIVE VIDEO Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru: „Am venit să votez contra corupției”

Turul II al scrutinului prezidențial 2020. Președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, se prezintă la secția de votare pentru a-și exprima votul.

„Am venit să votez contra corupției, să nu mai avem kulioașe în R. Moldova. Am votat pentru alegeri anticipate”, a spus Usatîi.

Totodată, președintele Partidului Nostru a spus că după exercitarea dreptului la vot urmează să prezinte probe despre coruperea alegătorii și că va depune sesizări la Procuratură.

„Avem cel puțin 5-6 cazuri în baza cărora pot fi pornite cauze penale. Nu e vorba doar despre transport organizat, dar dacă vă uitați pe video oamenii vorbesc și despre cum să împartă banii”, a precizat liderul Partidului Nostru cu referire la alegătorii din stânga Nistrului.

Duminică, 15 noiembrie, în Republica Moldova are loc al doilea tur al scrutinului prezidențial. Votarea începe duminică la ora 7:00 și se încheie la ora 21:00.Pentru scrutinul prezidențial din 15 noiembrie 2020, au fost constituite, în total, 2 143 de secții de votare.

Cetățenii R. Moldova își vor alege astăzi președintele dintre doi candidați care au obținut cele mai multe voturi în primul tur: Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate și Igor Dodon, candidat independent, susținut de Partidul Socialiștilor din R. Moldova. Spre deosebire de primul tur, când a fost necesară prezența a cel puțin ⅓ din alegătorii înscriși în listele electorale, în turul doi de scrutin, alegerile se vor declara valabile, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.