Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Primele declarații din tabăra…

VIDEO Primele declarații din tabăra Comuniștilor și Socialiștilor după închiderea urnelor de vot din țară

Reprezentanții Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au făcut primele declarații după închiderea urnelor de vot din țară. În fața presei a ieșit doar Igor Dodon, liderul PSRM. Acesta a mulțumit cetățenilor „pentru participarea foarte activă”.

„Eu mă temeam că oamenii nu o să participe la vot. Au fost activi, mai activi decât la primul tur al alegerilor prezidențiale. Asta în condiții de vară. Vă mulțumesc că astăzi ați fost activi, atât în interiorul țării cât și în afara țării. Am muncit mult, iar din calculele noastre, avem un rezultat pe măsură”.

Igor Dodon a precizat că BECS va analiza încălcările constatate și va decide ulterior dacă va contesta sau nu rezultatele scrutinului. „Eu cred că rezultatul nostru e foarte bun. Totul va fi bine”, a punctat Dodon, evitând să anunțe cifrele pe care le deține partidul său. „Va fi sau nu majoritate la cineva, e foarte greu de spus”, a precizat Dodon.

Astăzi, 11 iulie 2021, în R. Moldova au loc alegeri parlamentare anticipate, fiind cel de-al XI-lea scrutin parlamentar de la declararea independenței. Cetățenii aleg o nouă componență a Parlamentului – organul reprezentativ suprem al poporului și unica autoritate legislativă a statului. Secțiile de votare din țară și-au început activitatea la ora 7:00 și s-au închis la ora 21:00, ora Moldovei.

3 287 140 cetățeni cu drept de vot au fost așteptați la urne să aleagă componența viitorului Parlament de la Chișinău, să decidă cine va ocupa cele 101 fotolii de deputat, pentru un mandat de 4 ani.

În cursă sunt înregistrați 23 de concurenți electorali, dintre care 20 de partide, 2 blocuri electorale și un candidat independent.