Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE VIDEO/ Primarul degrevat al…

LIVE VIDEO Primarul degrevat al capitalei, primele declarații după închiderea urnelor de vot

Ion Ceban, primarul degrevat al capitalei a mulțumit alegătorilor pentru prezența la vot. În prima declarație după închiderea urnelor, candidatul Mișcării Alternativa Națională (MAN) la funcția de primar al capitalei a precizat că „este important să securizăm fiecare vot”.

Ion Ceban: „Avem 12 mii de voturi pe listele suplimentare. Prioritatea noastră este securizarea votului fiecărui locuitor al capitalei. Următorul briefing va fi după procesarea tuturor proceselor verbale. Șansele le apreciază în exclusivitate locuitorii Chișinăului”.

Ion Ceban a evitat să comenteze excluderea Partidului „Șansă” din cursa electorală pentru că nu are „toate datele juridice”.

Duminică, 5 noiembrie 2023, în R. Moldova au avut loc alegerile locale generale. Cetățenii au ales 898 de primari și 11 058 de consilieri în consiliile locale de nivelul I și II. Pentru cele 898 de mandate de primar s-au înregistrat în cursa electorală 3 297 de persoane, iar pentru 11 058 de mandate de consilier – 45 775 de persoane. Pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău au fost înregistrați 27 de candidați. Rezultatele preliminare arată că au votat 1 147 349 de cetățeni.