Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PSRM îl înaintează pe Alexandr…

PSRM îl înaintează pe Alexandr Stoianoglo la funcția de președinte al țării

Captura privesc.eu

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) îl înaintează pe fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, la funcția de președinte al țării în cadrul alegerilor prezidențiale din 20 octombrie curent.

Liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat în cadrul unui briefing că „astăzi deschidem o pagină nouă care va marca istoria țării”.

„Este vorba despre modul în care opoziția va participa în comun la aceste alegeri. Oamenii așteaptă o decizie comună, o maturitate din partea opoziției. Dacă suntem oameni de stat și responsabili, suntem datori să răspundem acestor solicitări justificarete. Oamenii mai au o singură speranță – că opoziția se va înțelege”, a spus Dodon.

Acesta a anunțat că PSRM nu va înainta un candidat partinic la alegerile din 20 octombrie și va susține un candidat comun desemnat de opoziție. „PSRM nu va înainta un candidat partinic, nici pe președintele socialiștilor”, a spus el.

Igor Dodon a anunțat că PSRM îl înaintează pe Alexandr Stoianoglo la funcția de președinte al țării.

Alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova vor fi organizate pe data de 20 octombrie 2024, în aceeași zi cu referendumul la care cetățenii vor fi întrebați dacă susțin aderarea țării la Uniunea Europeană.