Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ Prima ședință a Guvernului…

LIVE Prima ședință a Guvernului după lansarea oficială a negocierilor de aderare a R. Moldova la UE

Cabinetul de miniștri se întrunește miercuri, 26 iunie, în ședință, pentru a examina 20 de subiecte incluse în agendă. Ședința are loc după lansarea oficială a negocierilor de aderare ale R. Moldova la UE.

UPDATE 16:38 Guvernul a numit-o pe Alla Sorocean în funcția de directoare adjunctă a Inspectoratului Național de Probațiune, subdiviziune a Ministerului Justiției, din 27 iunie. Sorocean deține această funcție din noiembrie 2023.

Daniel Zugravu a fost numit în funcția de șef-adjunct al al Inspectoratului pentru Protecția Mediului din data de 27 iunie, funcție pe care a deținut-o și până acum.

Domnul Zugravu este licențiat în agricultură, are o vastă experiență în domeniu și activează în cadrul Inspectoratului din 2002”, a menționat ministrul Mediului Sergiu Lazarencu.

Anterior, contactați de ZdG, reprezentanții Ministerului Justiției au menționat că numirile repetate au loc în contextul modificării legislației.

A fost modificat statutul directorilor și directorilor adjuncți, din funcționari publici în funcționari de demnitate publică. Raporturile lor anterioare au încetat și trebuia să aibă loc renumirea în funcție pentru că a fost modificat statutul”, a explicat Serviciul informare și comunicare cu mass-media.

UPDATE 16:17Ieri la Luxemburg am deschis negocierile de aderare a R. Moldova la UE și vreau să atrag atenția la faptul că asta s-a întâmplat la doar doi ani din momentul în care, în iunie 2022, am depus cererea de aderare. Astăzi vreau în mod special să mulțumim și să apreciem munca celor care nu prea apar prin poze, pe la TV, și asta înseamnă sute și mii de oameni care muncesc zi de zi dedicat ca acest lucru să fi fost posibil. Iată că am reușit.

Președinta Sandu a trasat un obiectiv foarte clar și ambițios, până în 2030, noi să pregătim țara pentru ca să devenim membri deplini ai marii familii europene, iar acest ritm de avansare pe care l-am demonstrat până acum, atestă faptul că acest lucru este realizabil”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean.

Guvernul urmează să aprobe un proiect de hotărâre pentru modificarea Legii nr. 20/2009 privind prevenirea și combaterea criminalității informatice.

Astfel, conform notei de fundamentare, proiectul de lege urmărește scopul „reglementării și ajustării procedurii de sistare a accesului la conținut web cu caracter infracțional și a procedurii de dispunere a conservării datelor informatice, prevăzută în Convenția privind criminalitatea informatică”.