Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ Membrii CMC se întrunesc…

LIVE Membrii CMC se întrunesc în ședință. Boris Gîlcă, despre situația epideomiologică: „Crește enorm numărul de decese”

Foto: Captură de ecran Privesc.eu

Consilierii municipali se întrunesc miercuri, 23 decembrie, într-o ședință de lucru. Pe ordinea de zi sunt programate 14 subiecte, iar ședința a început la ora 11:11, deși trebuia să se înceapă la ora 10:00. Pe agenda zilei figurează subiecte ca privatizarea mai multor loturi de pământ, situația epidemiologică în municipiul Chișinău, dar și prelungirea contractului cu EPA Media.

Reuniunea va fi condusă de consiliera PAS, Ina Coșeru.

UPDATE 16:55 Nu a fost aprobat proiectul cu privire la notificarea Societății EPA Media SRL despre expirarea Contractului de parteneriat public-privat. EPA Media SRL este o companie care deține monopolul pe piața publicitară din Chișinău și are datorii de milioane lei în bugetul municipal.

UPDATE 16:08 A fost aprobat proiectul cu privire la inițierea elaborării Registrului electronic unic de evidență a patrimoniului municipiului Chișinău.

UPDATE 14:24 După o pauză mai bine de o oră ședința CMC continuă cu 33 de consilieri.

UPDATE 12:39 Unii consilieri insistă ca primarul Ion Ceban să revină la ședință.

UPDATE 11:50 Se prezintă informații cu privire la situația epidemiologică din municipiul Chișinău. Șeful adjunct interimar al Direcției generale asistență socială și sănătate, Boris Gîlcă: „Situația epidemiologică în Chișinău rămâne a fi una foarte complicată și alarmantă, în termenul de incidență: 800 de cazuri la 100 mii de persoane. Conform ultimelor informații, în municipiul Chișinău au fost înregistrate 57.780 de infectări cu noul coronavirus și 918 decese. Avem o descreștere a numărului de cazuri, dar crește enorm numărul de decese”.

UPDATE 11:45 Consilierii au anunțat că vor avea pauză de masă după prezentarea primelor rapoarte.

UPDATE 11:29 Pe ordinea de zi a fost inclus proiectul cu privire la executarea bugetului municipiului Chișinău (numărul 2 în agendă) la situația din 15 decembrie 2020.

UPDATE 11:18 După mai multe discuții în contradictoriu, ordinea de zi a fost aprobată, iar consilierii urmează să înceapă dezbaterile. Unii dintre aceștia nu au votat ordinea de zi, declarând că ședința ar fi ilegală.

UPDATE 11:04 În ședință se anunță că Guvernul Chicu a demisionat.

UPDATE 10:50 Ședința nu poate începe din cauza unor dezbateri între deputați cu privire la defășurarea ședinței din 22 decembrie. Aceștia susțin că ieri au fost votate proiecte după ce s-a încheiat ședința.

UPDATE 10:39 Primarul Ion Ceban la tribuna CMC: „Grație populismului ieftin, ieri era să pierdem 180 de milioane de lei. Ceea ce vreau eu să vă rog, munciți, că mai avem puțin până la Anul Nou. Rog să treceți subiectele cu caracter funciar pentru luni, 28 decembrie”. Ulterior, Ceban a părăsit ședința CMC.