Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Jurnalista Viorica Tătaru, reținută la…

Jurnalista Viorica Tătaru, reținută la Tiraspol. Filma protestul organizat de așa-numitele autorități din stânga Nistrului

Sursă foto: tv8

Jurnalista Viorica Tătaru a fost reținută la Tiraspol. Postul de televiziune la care este angajată, TV8, anunță că, deocamdată, nu cunoaște în ce circumstanțe s-a întâmplat. Aceasta documenta video protestul organizat de așa-numitele autorități separatiste.

Singurul detaliu pe care a reușit să ni-l comunice e că în acest moment este însoțită pentru audieri la așa-zisul minister al Securității. Vom reveni cu detalii și reacții”, notează reprezentanții TV8.

Pe 24 ianuarie, la Tiraspol, a avut loc încă un „protest” coordonat față de introducerea taxelor vamale impuse de autoritățile constituționale pentru agenții economici din regiunea transnistreană, după decenii în care au fost scutiți de ele.  La manifestație a fost observat liderul separatist Vadim Krasnoselski. 

Noul Cod vamal al R. Moldova, intrat în vigoare pe 1 ianuarie, obligă toți agenții economici, inclusiv din regiunea transnistreană, să achite taxe vamale la bugetul de stat pe principii generale, după câteva decenii în care au fost scutiți de aceste plăți sub pretextul că erau virate în bugetul transnistrean. Firmele din regiunea transnistreană rămân în continuare scutite de plata TVA și a accizelor la importul și exportul mărfurilor, suma totală a acestora fiind mai mare decât taxele vamale impuse începând cu 1 ianuarie 2024.