Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ion Ceban sugerează că va…

Ion Ceban sugerează că va candida la funcția de președinte dacă consilierii nu vor aproba bugetul municipal pentru anul 2024

Captură foto: Facebook/ Ion Ceban

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, sugerează că ar putea intra în cursa pentru funcția de președinte al R. Moldova dacă consilierii municipali nu vor aproba bugetul Chișinăului pentru anul 2024.

„Și da, dacă veți continua așa, îmi rezerv dreptul să mă mai gândesc ce o să fac începând cu toamna acestui an”, a declarat Ceban în încheierea mesajului său adresat consilierilor municipali.

„Absolut în stil bădărănesc, ipocrit, iresponsabil, așa cum s-au obișnuit cei de la PAS, și li s-au alăturat socialiștii, nu au votat bugetul pentru capitala țării. (…) Eu am rămas stupefiat (…) Lor le este în cot de oameni, le este în cot de oraș și vor veni inclusiv în toamna acestui an să vă ceară votul”, a declarat Ion Ceban la faptul că bugetul elaborat și prezentat de Primăria capitalei la jumătatea anului în curs, n-a întrunit numărul de voturi necesare la ședința Consiliului municipal Chișinău (CMC) de miercuri, 24 iulie.

„(…) Și da, eu cred că este cumva legat și de faptul că ei se gândesc că încă pot să accept să merg la prezidențiale, așa cum îmi cer foarte mulți oameni. Vreau să știți acest lucru, blocajul este nu pentru că ar avea argumente, dar pentru că vor intenționat ca municipiul Chișinău, așa ca alte localități de care sunt responsabili, să nu se dezvolte”, a menționat Ion Ceban.

Consilierii din partea „Partidul Acțiune și Solidaritate” (PAS) și „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” (PSRM) au decis să se abțină, iar Victor Chironda, consilierul din partea Partidului Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, a votat împotrivă. Astfel, bugetul a fost suținut doar de către exponenții din partidul prezidat de edil – Mișcarea Alternativă Națională (MAN).

La 27 mai, în cadrul unei conferințe de presă, edilul, președinte al partidului Mişcarea Alternativa Naţională (MAN), a anunțat că nu va candida la funcția de președinte al R. Moldova, în cadrul alegerilor care vor fi organizate la 20 octombrie.

„Prioritatea mea la această etapă este să-mi continui munca în calitate de primar al municipiului Chișinău, unde peste un milion de oameni trăiesc și văd transformarea (…). Voi rămâne să-mi exercit mandatul de primar general al municipiului Chișinău. Nu sunt interesat de a candida la funcția de președinte al R. Moldova în toamna acestui an, deoarce oamenii mi-au încredințat votul lor la Chișinău, iar eu nu pot să-i dezamăgesc, a declarat Ion Ceban, în cadrul acelui briefing de presă.