Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Interviu cu Vlad Filat: „Informațiile…

Interviu cu Vlad Filat: „Informațiile despre adevărații beneficiari ai fraudelor bancare vor apărea după alegerile prezidențiale”

Într-un interviu acordat publicației „Komsomoliskaya Pravda”, Vlad Filat a vorbit despre frauda bancară. Potrivit lui, mai multe informații despre adevărații beneficiari ai miliardului furat va apărea după alegerile prezidențiale din acest an.

„Adevărul nu poate fi ascuns, mai devreme sau mai târziu se va afla. Raportul Kroll, dar și alte investigații internaţionale, vor ajuta în acest sens. Însă ceea ce văd eu și înțeleg, este că se va ține cu dinții ca acest adevăr să apară după alegerile prezidențiale, guvernarea înțelegând că, cu acest adevăr nu doar pierd alegerile prezidențiale, dar pot fi măturați de pe arena politică, de furia oamenilor. Un element important ar însemna un proces public al ședințelor de la Curtea de Apel. Pentru aflarea adevărului este esenţial rolul crescând al Societăţii civile, care nu poate fi manipulată sau cumpărată”, a menționat Filat.

Totodată, fostul premier a vorbit și despre condițiile sale de detenție. „Mulți se întreabă când voi vorbi, dar când și cum am putut eu să vorbesc în aceste 9 (nouă) luni de zile? Eu cred că puțini realizează la ce fel de izolare sunt supus eu. De aceea, vreau să explic că izolarea mea este una totală, fără convorbiri telefonice, fără asistenţă medicală independentă, lipsa întrevederilor cu părinții, presiunea psihologică permanentă. Dar așa după cum am spus despre condițiile de detenție urmează să vorbesc separat, iar calificarea lor urmează a fi făcută ulterior și ultimul aspect în acest sens, trebuie să se înțeleagă că declarațiile mele nu urmează a fi titluri de știri care a doua zi se uită, eu urmează să vorbeasc despre ce s-a întâmplat în R. Moldova, inclusiv și în acest jaf al secolului în sistemul bancar, iar cele spuse de mine trebuie să se regăsească în calitate de probe în procese penale. Și asta este un motiv de ce mi-am dorit un proces public”, a conchis fostul lider PLDM.
Amintim că, săptămâna trecută, Vlad Filat a fost condamnat la 9 ani de închisoare.