Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Igor Dodon s-a întâlnit cu…

Igor Dodon s-a întâlnit cu ambasadorul Federației Ruse în R. Moldova

Preşedintele în exerciţiu al R. Moldova, Igor Dodon, care a pierdut alegerile prezidențiale în fața candidatei PAS, Maia Sandu, a avut, marţi, 17 noiembrie, o întrevedere cu ambasadorul Federaţiei Ruse în R. Moldova, Oleg Vasneţov.

Despre întrevedere au anunțat responsabilii din cadrul misiunii diplomatice la Chișinău, printr-un mesaj postat pe pagina oficială a instituției.

„În timpul unei conversații amănunțite și constructive, părțile au acordat o atenție specială problemelor de actualitate de pe agenda bilaterală ruso-moldovenească. Ne-am concentrat asupra potențialului semnificativ pentru dezvoltarea parteneriatului strategic între Rusia și Moldova”, se menționează în nota Ambasadei ruse la Chișinău.

Și Igor Dodon a postat pe Facebook un mesaj în care anunță despre întâlnirea cu ambasadorul rus.

Dodon menționează că în cadrul întrevederii „și-a exprimat recunoștință pentru eforturile care au fost depuse în perioada mandatului său de Președinte al Republicii Moldova și orientate spre îmbunătățirea relațiilor moldo-ruse”

„În cursul întrevederii am constatat realizarea unui nivel nou al dialogului strategic dintre cele două state și existența unui fundament solid pentru consolidarea în continuare a interacțiunii bilaterale, în diverse domenii de interes reciproc”, a scris Dodon pe Facebook.

Igor Dodon a pierdut alegerile prezidențiale în fața candidatei PAS, Maia Sandu. Rezultatele preliminare finale arată că Maia Sandu a acumulat 57,75% (943.486) dintre voturi, iar Igor Dodon – 42,25% (690 139).