Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Igor Dodon i-a adresat un…

Igor Dodon i-a adresat un mesaj de felicitare președintelui ales al SUA, Joe Biden

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, i-a transmis felicitări lui Joe Biden pentru alegerea în funcția de președinte al Statelor Unite.

„În numele poporului Republicii Moldova și al meu personal, am onoarea să îi adresez sincere și cordiale felicitări domnului Joseph Biden cu ocazia alegerii dumnealui în înalta funcție de Președinte al Statelor Unite ale Americii. Folosesc acest prilej pentru a reafirma interesul țării mele în aprofundarea relațiilor tradiționale de prietenie și cooperare bilaterală, bazate pe potențialul sporit al Dialogului Strategic dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii”, se arată în mesajul lui Igor Dodon.

Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale americane la 3 noiembrie cu un scor semnificativ și în Colegiul Electoral dar și în votul popular. Viitorul lider de la Casa Albă a obținut mai multe voturi decât orice alt candidat în alegerile prezidențiale americane din istorie – peste 81 de milioane. Luni, el a fost confirmat ca președinte de Colegiul Electoral cu 306 voturi, câștigând toate statele în care Donald Trump a încercat să răstoarne rezultatul prin contestații în instanță.

Viitorul președinte al SUA va depune jurământul în data de 20 ianuarie 2021.