Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Grupul „Pentru Moldova” a identificat…

Grupul „Pentru Moldova” a identificat un candidat la funcția de premier al R. Moldova. Sîrbu: Vom face cunoscut numele în timpul apropiat

Grupul „Pentru Moldova” a identificat un candidat la funcția de premier al R. Moldova. Anunțul a fost făcut astăzi, 29 decembrie, de către deputații Marina Tauber și Sergiu Sîrbu în cadrul unui briefing de presă.

„Platforma „Pentru Moldova” optează pentru dizolvarea acestui parlament și organizarea alegerilor anticipate. În aceste momente trebuie să dăm dovadă de responsabilitate pentru că suntem în plină pandemie, în plină iarnă și în plină criză economică. Orice deputat din Parlament trebuie să lase jocurile politice și scopurile meschine pe care le urmăresc.

(…)Fiecare deputat responsabil trebuie să fie interesat acum cum va fi guvernată țara. Toți înțeleg în ce situație se afla țară și toți încearcă să fugă de responsabilitate. Noi nu ne temem de responsabilitate și suntem gata să ne asumăm un Guvern tehnocrat și să propunem un candidat pentru funcția de prim-ministru, care să administreze eficient țara în această criză. (…)Partidul Șor și Platforma „Pentru Moldova” a decis cine va fi candidatul pe care îl va desemna pentru funcția de șef al Executivului, care a pregătit și lista candidaților pentru lista de miniștri. Noi suntem siguri că o majoritate parlamentară care să voteze Guvernul propus de Platforma „Pentru Moldova” și Partidul Șor va fi asigurată”
, a declarat Sîrbu.

Sîrbu a declarat că în zilele următoarea vor organiza consultări cu fracțiunele pentru a asigura majoritatea parlamentară care să voteze pentru guvernul propus de către grupul „Pentru Moldova”. Deputatul a precizat că numele candidatului dar și numele miniștrilor le vor face publice în timpul apropiat după consultările cu fracțiunile parlamentare.

Reprezentanții platformei parlamentare „Pentru Moldova” au declarat ieri, după discuțiile de la Președinție, că sunt gata să își asume responsabilitatea pentru guvernarea țării până la organizarea viitoarele alegeri parlamentare. Aceștia se declară prima formațiune care i-a propus ieri președintei Maia Sandu să accepte un prim-ministru gata să își sume responsabilitatea pentru guvernare.