Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Greceanîi anunță că ședința Parlamentului…

Greceanîi anunță că ședința Parlamentului programată pentru astăzi nu va avea loc

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi anunță că ședința Parlamentului programată pentru astăzi, 23 decembrie, nu va avea loc. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă, după ce a fost anunțată demisia Guvernului condus de Ion Chicu.

ULTIMA ORĂ! Guvernul Chicu și-a dat demisia

„În aceste circumstanțe, în concordanță cu dicizia anunțată de Ion Chicu fac următoarele declarații. Astăzi a fost programată ședința Parlamentului pentru a dezbate moțiunea de cenzură. Din momentul în care Ion Chicu a anunțat demisia Guvernului ședința Parlamentului nu va avea loc. Mâine va avea loc evenimentul de inaugurare a noiii președinte alese, Maia Sandu”, a susținut Greceanîi.

Miercuri, 23 decembrie, la Parlament era programată o ședință extraordinară în cadrul căreia urmează să fie examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu, depusă de către deputații PAS și cei din Platforma DA și susținută de PDM.

Textul moțiunii a fost citit la 16 decembrie, de la tribuna Parlamentului de către deputatul PAS, Igor Grosu.

Potrivit deputaților, Guvernul Chicu, învestit în noiembrie 2019, a eșuat lamentabil în procesul de atenuare a consecințelor pandemiei COVID-19 și a crizei economice.