Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   FOTO/ Zeci de cetățeni români,…

FOTO Zeci de cetățeni români, în rânduri la secțiile de votare din R. Moldova. „O dovadă de responsabilitate și spirit civic”

Foto: Ambasada României în R. Moldova
Foto: Ambasada României în R. Moldova

Zeci de alegători cu cetățenie română votează la secțiile de votare deschise în R. Moldova pentru alegerile europarlamentare, arată imagini publicate de Ambasada României la Chișinău. La unele secții s-au format cozi, iar în altele funcționarii electorali s-au îmbrăcat în straie populare.

Pe acest mal al Prutului, de la #NORD la #SUD și de la #EST la #VEST, cetățenii români cu drept de vot s-au prezentat la urne încă de la deschiderea secțiilor de votare pentru a-și alege reprezentanții in Parlamentul European. O dovadă de responsabilitate și spirit civic”, se arată într-un mesaj publicat de Ambasada României la Chișinău.

Foto: Ambasada României în R. Moldova
Foto: Ambasada României în R. Moldova

La una dintre secțiile de votare deschise la Chișinău a votat și Ambasadorul României în R. Moldova, Cristian-Leon Țurcanu.

Am votat la Chișinău pentru o Românie puternică într-o Europa cu pace și prosperitate și pentru viitorul european al R. Moldova”, a scris diplomatul pe pagina sa de Facebook.

România a deschis în R. Moldova 52 de secții de votare, dintre care 28 de secții în zona Centru, 17 secții de votare în zona nord și 7 în zona de sud. În municipiul Chișinău, alegătorii pot vota la oricare dintre cele 13 secții de votare deschise în capitală.

La alegerile europarlamentare, în România candidează 15 partide și 7 candidați independenți.