Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Fostul secretar de stat la…

Fostul secretar de stat la Ministerul Economiei, Vadim Gumene, despre demiterea lui din funcție: „27 secunde – atât a durat”

Sursă foto: Vadim Gumene/ Facebook

La patru zile după ce cabinetul de miniștri a aprobat eliberarea din funcție a secretarului de stat la Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării (MDED), Vadim Gumene, acesta mărturisește: „27 secunde – atât a durat „procesul” de demitere”, menționând că a fost demis din motive care se află în afara voinței sale.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Vadim Gumene a enumerat reușitele sale în timpul ocupării funcției de secretar de stat la MDED pe o perioadă de doi ani și trei luni.

27 secunde… atât a durat „procesul” de demitere de acum câteva zile. Din fericire, am avut la dispoziție 27 de luni (apropo, fiind unicul Secretar de Stat la Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării din august 2021 până în februarie 2023) pentru a realiza, împreună cu alți colegi, mai multe lucruri bune pentru a asigura dezvoltarea economică a țării și a contribui la perspectiva europeană a acesteia.

(…) Cea mai mare provocare a fost lansarea proceselor de aderare la UE. În paralele, am continuat activitățile ce țin de consolidarea politicii comerciale a țării, în scopul creării de noi oportunități pentru producătorii naționali, precum și a contribui la atractivitatea acesteia pentru potențiale investiții. (…) M-am dedicat foarte mult domeniului protecției consumatorului și supravegherea pieței, deoarece peste două milioane de cetățeni au dreptul la servicii și produse de calitate.

(…) Chiar dacă, începând cu 15 noiembrie, din motive care se află în afara voinței mele, nu mai fac parte din echipa ministerului, Vă doresc mult curaj și demnitate în promovarea interesului public în tot ceea ce faceți”, a scris fostul secretar de stat.

Vadim Gumene a fost demis pe 15 noiembrie 2023. În perioada decembrie 2015 – iulie 2021, Vadim Gumene a activat în calitate de director de program Politici comerciale și Zona de liber schimb aprofundată și cuprinzătoare, Centrul Analitic Independent. În septembrie 2012 – decembrie 2015 a deținut funcția de șef al Direcției regimuri comerciale și OMC în cadrul Ministerului Economiei.