Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Europarlamentarul Siegfried Mureșan: „Reformele serioase…

Europarlamentarul Siegfried Mureșan: „Reformele serioase pe care le-a realizat Republica Moldova au dus la creșterea sprijinului partenerilor europeni”

Sursa foto: FB/ Siegfried Mureșan

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a participat duminică, 26 mai, la conferința „Uniți pentru o Moldovă Europeană” de la Chișinău. În discursul său, Siegfried Mureșan a reiterat trei obiective pentru a garanta continuarea parcursului european al Republicii Moldova și a mulțumit R. Moldova că încă de la începutul războiului, a stabilizat situația la graniță pentru toată Uniunea Europeană. „UE vede acest lucru și este recunoscătoare”.

„Pentru a garanta continuarea parcursului european al Republicii Moldova, avem trei obiective:

Câștigarea referendumului pentru aderarea la Uniunea Europeană. Pe 20 octombrie, trebuie să ne asigurăm că oamenii din Moldova cunosc beneficiile pe care UE le-a adus și le va aduce în continuare în Republica Moldova;

Maia Sandu, realeasă ca președintă a Republicii Moldova. Doar cu Maia Sandu președintă putem asigura continuarea parcursului european al Republicii Moldova;

Participarea la alegerile europarlamentare. Cu cât mai mare este participarea oamenilor din Moldova care pot vota la alegerile europarlamentare, cu atât se va auzi mai puternic mesajul că oamenii din Moldova au un cuvânt de spus privind direcția în care merge UE. Va fi și mai ușor de primit sprijin european dacă, pe 9 iunie, oamenii din Republica Moldova ies la vot în număr mare”, susține europarlamentarul.

Siegfried Mureșan i-a îndemnat pe cetățenii R. Moldova care dețin și cetățenia română să voteze la alegerile europarlamentare „pentru a arăta întregii Uniunii Europene că Republica Moldova dorește integrare europeană”. 

„Modelul democrației europene se bazează pe bunăstare, stat de drept și libertate. Modelul rusesc se bazează pe dezbinare, violență, sărăcie, manipulare. Oamenii din Republica Moldova vor modelul european. Au demonstrat acest lucru la ultimele rânduri de alegeri și la fiecare moment important din ultimii ani.

    Sunt sigur că vor demonstra din nou acest lucru la referendumul privind integrarea europeană din Republica Moldova, care va avea loc în luna octombrie”, a menționat europarlamentarul.

    Europarlamentarul a mulțumit R. Moldova că „încă de la începutul războiului, a stabilizat situația la graniță pentru toată Uniunea Europeană. UE vede acest lucru și este recunoscătoare. I-am felicitat pe colegii din PAS și pentru reformele serioase pe care le-au realizat în Republica Moldova. Aceste reforme confirmă credibilitatea Republicii Moldova la nivel european și au dus la creșterea sprijinului partenerilor europeni”.