Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dosarul concesionării Aeroportului. Adrian Băluțel,…

Dosarul concesionării Aeroportului. Adrian Băluțel, despre audierea Maiei Sandu în instanță: „Are loc un circ al corupților”

Sursă: X/ New Europe Center

După ce instanța a admis vineri, 31 mai, cererea avocatului fostului prim-ministru Iurie Leancă, prin care a solicitat să fie audiați Maia Sandu și Dorin Recean, șeful Cabinetului președintei R. Moldova, Adrian Băluțel, a declarat că „are loc un circ al corupților”.

Adrian Băluțel a venit cu un mesaj pe rețelele de socializare, în care a reiterează că „Maia Sandu NU a votat concesionarea aeroportului către Avia Invest și a spus acest lucru de nenumărate ori – fapt ce poate fi probat ușor din înregistrarea video a ședinței de Guvern”.

Mai mult decât atât, Maia Sandu a solicitat sancționarea tuturor celor care au „oferit” abuziv Aeroportul Chișinău grupului Șor. Ce are loc acum este un circ al corupților cu scopul de a ascunde adevărul”, a scris șeful Cabinetului Maiei Sandu.

Președinta Maia Sandu și premierul Dorin Recean vor fi audiați în calitate de martori în dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Judecătorul a admis vineri, 31 mai, cererea avocatului fostului prim-ministru Iurie Leancă, prin care a solicitat ca toți membrii Cabinetului de miniștri de atunci să fie audiați, scrie TV8.

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani au admis astăzi cererea avocatului fostului premier Iurie Leancă de a audia în calitate de martori toți membrii Cabinetului de miniștri care au votat concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, după ce anterior, completul de judecători a respins aceste cereri din partea avocaților martorilor, notează sursa citată.

Mai mult, aceștia ar fi acceptat drept probe și înregistrările video din timpul ședinței de Guvern la care s-a votat Concesionarea. Astfel, pe 14 iunie urmează să înceapă cercetarea judecătorească pe acest dosar.

ZdG a relatat anterior că pe 4 martie, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a fost programată o nouă ședință de judecată în dosarul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, în care opt foști oficiali de rang înalt sunt judecați pentru că ar fi prejudiciat statul cu peste 392 de milioane de lei în urma concesionării aeroportului.