Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dorin Recean: „Condamnăm ferm atacurile…

Dorin Recean: „Condamnăm ferm atacurile recente și nejustificate ale Rusiei împotriva Ucrainei, care au afectat din nou și R. Moldova”

Sursa: Dorin Recean/Facebook

Prim-ministrul Dorin Recean a condamnat ferm atacurile recente și nejustificate ale Rusiei împotriva Ucrainei, care au afectat din nou și R. Moldova, informează purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

„Astăzi, fragmente de dronă au fost găsite în partea de sud a Republicii Moldova. Investigația este în derulare.

Siguranța publică este asigurată de către autorități și nu există riscuri pentru comunitățile locale”, a comentat premierul Dorin Recean pe platforma X.

În zona frontierei moldo-ucrainene, în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești, au fost depistate fragmente de dronă de tip „Shahed”. 

„Menționăm că nu există riscuri sau pericole pentru comunitățile din zonă, iar autoritățile au luat toate măsurile de rigoare pentru menținerea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică.

Din informațiile autoritățile ucrainene, un atac cu drone a avut loc în noaptea de 9 spre 10 februarie asupra regiunii Izmail, de pe teritoriul Ucrainei, în apropierea de frontiera cu R. Moldova. Există bănuială că resturile de dronă depistate ar fi una din dronele doborâte de sistemul anti-aerian ucrainean”, a informat Poliției de Frontieră.