Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Un deputat PPDA a…

DOC Un deputat PPDA a depus o sesizare către MAI cu privire la marșul organizat de PSRM

Foto: ZdG

Deputatul Platformei DA, Liviu Vovc, a depus o sesizare în adresa ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu, în care cere investigarea și sancționarea celor care au organizat vineri, 13 noiembrie, o întrunire în Scuarul Teatrului de Operă și Balet, privind susținerea lui Igor Dodon la alegerile prezidențiale.

În opinia parlamentarului, organizarea manifestației reprezintă „o ipocrizie fără limite”, în contextul recordului de infectări cu COVID-19 înregistrat joi, 12 noiembrie.

„Doar ieri am avut record absolut de cazuri noi de infectare cu COVID-19. 40% din aceste cazuri au fost din Chișinău. Doar la o zi distanță, un candidat la funcția de președinte își permite să încalce vădit măsurile de prevenire şi control a infecţiei COVID-19, organizând evenimente cu un număr mai mare de 50 de participanți. Am solicitat MAI în regim de urgență identificarea tuturor circumstanțelor, sancționarea celor care nu au respectat măsurile de prevenire și control a infecției COVID-19 și a celor care au organizat aceste evenimente”, spune Liviu Vovc.

„Dacă vrem cu adevărat să fie bine în țară, ar trebui să începem să fim cu toții responsabili, mai ales acei care se vor președinți”, mai spune deputatul.

Partidul Socialiștilor din R. Moldova organizează vineri, 13 noiembrie, un marș în susținerea lui Igor Dodon la alegerile prezidențiale. În condițiile în care Chișinăul se află sub Cod Roșu din cauza pandemiei COVID-19, organizatorii au promis o manifestație cu participarea a „20 de mii de oameni”, conform notificărilor depuse la Primărie. Numărul participanților la marș a fost, însă, unul modest.