Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Detalii despre noua funcție pe…

Detalii despre noua funcție pe care o va ocupa ministrul Finanțelor Petru Rotaru

Sursa: presedinte.md

Banca Națională a Moldovei (BNM) a anunțat că guvernatoarea Anca Dragu a înaintat Parlamentului joi, 25 iulie, propunerea de numire a ministrului Finanțelor, Petru Rotaru, în funcția de viceguvernator al băncii centrale.

Conform unui comunicat de presă emis de instituție, decizia face parte din demersurile BNM de „asigurare a stabilității și dezvoltării continue a sectorului financiar din R. Moldova”.

Petru Rotaru deține funcția de ministru al Finanțelor din 2023 și „are o vastă experiență în domeniul financiar, demonstrând calități remarcabile de-a lungul carierei sale”, susțin reprezentanții BNM.

„Suntem convinși că experiența, integritatea și reputația domnului Rotaru vor aduce o contribuție semnificativă la îndeplinirea misiunii Băncii Naționale si la consolidarea sistemului financiar al Moldovei,” afirmă guvernatoarea BNM, Anca Dragu.

Propunerea pentru numirea lui Petru Rotaru urmează să fie supusă votului în Parlamentul R. Moldova.

Petru Rotaru a activat în domeniul financiar-fiscal începând cu anul 2006, atât în sectorul privat, cât și în sectorul public. În anii 2010-2012 a condus Inspectoratul Fiscal de Stat Ialoveni, iar din luna martie 2023 Inspectoratul Fiscal de Stat, după învestirea Guvernului condus de Recean.

A absolvit facultatea Finanțe la Academia de Studii Economice din Moldova. Totodată, deține și un master în drept financiar fiscal la aceeași instituție.