Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Detalii de la Poliția de…

Detalii de la Poliția de Frontieră despre conflictul de la bordul avionului de pe cursa Chișinău – Tel Aviv: Cearta ar fi fost pornită de patru cetățeni israelieni

Imagine - simbol. Foto: Skytrax

Patru cetățeni israelieni ar fi pornit o ceartă la bordul avionului de pe cursa Chișinău – Tel Aviv, anulată în seara de Crăciun, 25 decembrie. Potrivit Poliției de Frontieră, totul s-a întâmplat în jurul orei 21:40. Despre acest incident a fost informată Ambasada Statului Israel în R. Moldova, anunță reprezentanții Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF).

„Poliția de Frontieră comunică că ieri seara, în jurul orei 21:40, a fost solicitată intervenția polițiștilor de frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău într-un caz de tulburare a ordinii publice la bordul unei aeronave. 

Astfel, din motive de securitate, căpitanul aeronavei a luat decizia anulării rutei, fapt care a stârnit nemulțumirea pasagerilor, patru dintre aceștia – cetățeni ai Statului Israel, ar fi devenit agresivi și ar fi pornit o ceartă la bordul aeronavei. În context, a fost solicitată intervenția polițiștilor de frontieră pentru stabilirea ordinii publice și asigurarea debarcării pasagerilor în siguranță, dar și returnarea în zona de sosiri a Aeroportului Internațional Chișinău.

În prezent, Poliția de Frontieră examinează toate circumstanțele pe cazul dat. Totodată, despre acest incident a fost informată Ambasada Statului Israel în Republica Moldova”, potrivit IGPF.

Zborul Chișinău – Tel Aviv din 25 decembrie a fost anulat din motive de securitate, după ce un grup de pasageri a provocat altercații la bordul aeronavei, anunța duminică seara compania Air Moldova. Pasagerii agresivi au fost preluați de poliție, iar cei care au pierdut zborul urmau să plece cu următoarea cursă.

Compania aeriană Air Moldova condamnă orice tip de agresiune și încălcare a normelor de securitate atât la bordul aeronavelor cât și în afara acestora”, potrivit mesajului companiei Air Moldova.