Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputatul transfug Vasile Bolea nu…

Deputatul transfug Vasile Bolea nu este primul în „Putin team”. Cine este socialistul cu Putin la piept

Sursă: nordnews.md

După ce deputatul transfug Vasile Bolea, acolit al oligarhului fugar Ilan Șor, s-a prezentat la ședința Parlamentului într-un tricou pe care scrie „PUTIN TEAM” (echipa lui Putin, n. red.), nordnews.md a remarcat că acesta nu este primul politician din R. Moldova cu Putin la piept. Socialistul Maxim Moroșan, consilier local la Bălți, a purtat un costum al brandului rusesc „Putin Team” în martie curent.

Sursa citată scrie că, la 26 martie curent, Maxim Moroșan, membru al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), care are o relație „specială” cu Rusia, dar și cu interlopul Grigore Caramalac, a purtat un costum sportiv marca „Putin Team Russia”, în cadrul unui eveniment care a marcat „80 de ani de la eliberarea orașului Bălți de către armată roșie eliberatoare”.

Sursă: nordnew.md

„Putin team” este o mișcare anunțată de jucătorul rus de hochei, Alexander Ovecikin, în 2017, pentru a-l susține pe președintele rus Vladimir Putin și campania sa prezidențială din Rusia din 2018. Scopul inițial al acestei mișcări era să mobilizeze tinerii în sprijinul președintelui rus Vladimir Putin, prezentându-l într-o lumină pozitivă și popularizând imaginea sa. Ulterior, Ovecikin a condamnat războiul provocat de Rusia în Ucraina.

„Putin team” este și un brand rusesc de haine. Pe pagina magazinului este specificat faptul că „în produsul său, marca reflectă simbolurile naționale ale țării noastre, frumusețea și puterea Rusiei”.

În timp ce Rusia este blamată de întreaga lume pentru că omoară zilnic oameni nevinovați în Ucraina, Moroșan, candidatul socialiștilor la funcția de primar al municipiului Bălți la alegerile locale generale din toamna anului trecut, se afișa ostentativ la întâlnirile electorale cu mașini ce au numere de înmatriculare rusești. CV-ul acestuia, dar și acțiunile sale trădează o relație „specială” cu Rusia, dar și cu interlopul Grigore Caramalac, refugiat la Moscova și dat în căutare de autoritățile de la Chișinău.