Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputatul Oazu Nantoi și-a primit…

Deputatul Oazu Nantoi și-a primit distincția de stat oferită de Volodîmîr Zelenski

Sursă: newsmaker.md

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Oazu Nantoi, și-a primit Ordinul pentru Merit, gradul III, care i-a fost conferit de președintele Ucrainei, Vladîmîr Zelenski, relatează newsmaker.md. Distincția de stat i-a fost înmânată vineri, 4 iulie, de ministrul Afacerilor Externe de la Kiev, Dmîtro Kuleba, care se află într-o vizită la Chișinău. 

Ceremonia de decernare a ordinului a avut loc în incinta Ministerul Afacerilor Externe, potrivit sursei citate. Distincția i-a fost oferită „pentru dragostea pentru Ucraina”, potrivit ministrului Dmîtro Kuleba.

În cadrul unor declarații de presă pentru newsmaker.md, Oazu Nantoi, care s-a născut în Ucraina, a declarat că a fost apreciat pentru solidaritatea pe care o are față de poporul ucrainean, dar și pentru promovarea culturii și tradițiilor din țara vecină.

„Acum noi lucrăm, dorim să ajutăm copiii refugiați din Ucraina să-și continuie studiile în limba ucraineană, să-i asigurăm cu manuale. Deci, pe de o parte nu am făcut nimic deosebit, dar probabil, poziția mea a fost apreciată. (…) Pot să vă spun că mie îmi aparține expresia «Cu limba mea spurcată, o să mor nedecorat de nici un președinte», dar iată că la Kiev s-a găsit unul”, a adăugat parlamentarul.

În septembrie 2023, președintele Ucrainei a apreciat cu distincții de stat 137 de oficiali din SUA, Uniunea Europeană, NATO și Republica Moldova.