Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputații Pentru Moldova susțin că…

Deputații Pentru Moldova susțin că nu vor vota pentru ridicarea imunității celor doi deputați „Șor”: „Nu vom participa la acest spectacol ieftin”

Deputații Partidului Politic „Șor” și transfugii de la Pentru Moldova susțin că nu vor vota luni, 22 martie, pentru ridicarea imunității parlamentare celor doi deputați ai fracțiunii „Șor”, Denis Ulanov și Petru Jardan, calificând solicitarea procurorului general, în acest sens, drept „neîntemeiată”.

Anunțul a fost făcut de către reprezentanții „Pentru Moldova”, printr-o notă informativă publicată pe pagina de Facebook a platformei.

Platforma Parlamentară „Pentru Moldova” consideră drept neîntemeiată solicitarea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, privind ridicarea imunității parlamentare a deputaților Denis Ulanov și Petru Jardan. Argumentele prezentate de Procuratura Generală nu sunt suficiente și nici concludente. Prin urmare, nu există motive suficiente pentru a atenta la imunitatea parlamentară a colegilor noștri”, scrie în nota publicată de către Pentru Moldova.

În context, membrii Pentru Moldova suțin că „procurorul general nu a prezentat argumente juridice și dovezi clare care să-l incrimineze pe deputatul Partidului „Șor”, Denis Ulanov.

„Procurorul general nu a prezentat argumente juridice și dovezi clare care să-l incrimineze pe colegul nostru Denis Ulanov nici în documentele oficiale, nici la ședința Comisiei Juridice, numiri și imunități, la care a participat. Mai mult, însuși procurorul general a confirmat că Denis Ulanov nu a fost beneficiar al banilor furați din bănci. (…) În altă ordine de idei, este suspect faptul că procurorul general cere ridicarea imunității pentru doi deputați concomitent, deși aceștia sunt vizați în dosare care nu au vreo legătură între ele. Sunt cazuri diferite, tratate separat, iar această abordare trădează mai degrabă o motivație politică, decât una derivată din interes pentru ancheta propriu-zisă. (…) Nu vom participa la acest spectacol ieftin, pentru că nu are nimic în comun cu legea”, se mai menționează în notă.

Deputații din Parlamentul de la Chișinău se convoacă în ședință urgentă luni, 22 martie, pentru a decide dacă deputații Partidului Politic „Șor”, Denis Ulanov și Petru Jardan, vor fi lipsiți de imunitate parlamentară, în urma unor solicitări făcute vineri, 19 martie, de către procurorul general, Alexandr Stoianoglo.

Pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului, programată pentru ora 15:00, este inclus doar subiectul cu privire la cererile înaintate de către procurorul general în legătură cu ridicarea imunității pentru cei doi deputați.

Membrii Comisiei juridice, numiri și imunități au aprobat, în ședința de vineri, 19 martie, prin vot secret, rapoartele asupra cererilor parvenite de la Procuratura Generală. Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a cerut vineri, 19 martie, în plenul Parlamentului, ridicarea imunității pentru anchetarea și arestarea deputaților Partidului „Șor” Petru Jardan și Denis Ulanov. Cei doi sunt cercetați în dosarul „fraudei bancare” pentru escrocherie și spălare de bani.