Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputați ȘOR, despre proiectele bugetelor…

Deputați ȘOR, despre proiectele bugetelor pe care le-au votat împreună cu PSRM: „Când vom fi noi la guvernare, lucrurile vor sta altfel și problemele cetățenilor vor fi cu adevărat soluționate”

Deputata Partidului Politic ȘOR, Violeta Ivanov, a declarat vineri, 18 decembrie, că proiectele bugetelor, pe care fracțiunea din care face parte împreună cu deputații Partidului Socialiștilor le-au votat, nu sunt nici pe departe perfecte, însă documentele trebuiau aprobate în plen pentru că, potrivit lui Ivanov, „intrarea în noul an fără buget va avea consecințe foarte drastice și dramatice pentru țara noastră”.

Am venit că să dezbatem manipularea și minciuna. Am avut și noi foarte multe obiecții și întrebări la politica bugetar fiscală și la legea bugetului. Acestea nu sunt nici pe departe documente perfecte, dar suntem responsabili și conștientizăm că intrarea în noul an fără buget va avea consecințe foarte drastice și dramatice pentru țara noastră, mai ales pe fundalul pandemiei, pe fundalul crizei economice și sociale, crizei în agricultură și multe altele.

Atunci când vom fi noi la guvernare, lucrurile vor sta cu totul altfel și problemele cetățenilor vor fi cu adevărat soluționate. Vor fi soluționate pentru că noi știm cum trebuie să le soluționăm și acolo unde sunt colegii noștri, acolo este ordine și dezvoltare. Noi avem o altă abordare strategică despre cum trebuie să fie format bugetul statului, cum trebuie să dezvoltăm Republica Moldova.

Am venit cu propuneri concrete în ceea ce ține de modificarea legislației naționale și am propus monopolul de stat la importul și comercializarea alcoolului și produsului din tutun. Am propus ca resursele naturale să fie utilizat eficient corect și durabil. Astăzi avem ceea ce avem. Sunt aici pentru a veni cu o explicație pentru ceea ce s-a votat în Parlament. S-a votat pentru ca salariile medicilor și profesorilor să fie mărite, s-a votat pentru ca familiile medicilor și lucrătorilor medical decedați cu regret să primească câte 100 de mii de lei. Am votat pentru micșorarea vârstei de pensionare”, a declarat Violeta Ivanov.

Cu referire la ședința nocturnă în cadrul căreia PSRM – ȘOR au aprobat proiectele bugetelor, Ivanov susține că „este o practică normală ca la sfârșit de an în Parlament să se lucreze mai mult”.

Referitor la ședința nocturna a Parlamentului – este o practică normală ca la sfârșit de an în parlament să se lucreze mai mult. Cu lozinci și cu scandaluri politice nu se plătesc pensii și salarii. Iată de ce este extrem de important ca Parlamentul, fracțiunile parlamentare și fiecare deputat în parte să dea dovadă de responsabilitate, de conștientizarea situației în care este Republica Moldova și să nu utilizeze acest lucru în detrimentul țării, să nu se gândească la interesele personale sau la interesele înguste de partid, dar se gândească la țară și la cetățeni”, a mai menționat parlamentara.

Miercuri noaptea, 16 decembrie, pe fundalul scandărilor deputaților PAS și PPDA, cu mai puțin de o oră până la miezul nopții, deputații Partidului Socialiștilor și cei din Pentru Moldova, din care fac parte transfugii Pro Moldova și deputații Partidului Politic Șor au votat proiectele bugetelor anuale în două lecturi, lectură finală.

MAI MULTE DETALII: Cu o oră înainte de miezul nopții și pe fundalul scandărilor deputaților din opoziție, deputații PSRM-Șor au votat în lectură finală proiectele bugetelor anuale: „Hoți, rușine”