Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Delegația Ministerului francez al Forțelor…

Delegația Ministerului francez al Forțelor Armate, în vizită la Chișinău. Popescu: „Am vorbit despre procesul de reformă a armatei moldovenești”

Sursa: gov.md

Ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a primit miercuri, 21 decembrie, delegația Ministerului francez al Forțelor Armate condusă de Guillaume Ollagnier, șeful departamentului pentru relații internaționale și strategie. La întâlnire a participat și ambasadorul Franței în Republica Moldova, Paul Graham.

Potrivit MAEIE, ministrul Nicu Popescu a  salutat vizita delegației în R. Moldova și a subliniat importanța acesteia în contextul obiectivului de consolidare a capacităților de apărare și securitate al țării noastre.

„Vizita este rezultatul concret al înțelegerilor noastre de la Paris în cadrul întrevederii comune cu ministrul Anatolie Nosatîi și ministrul Forțelor Armate al Franței Sébastien Lecornu și care vizează atât aprofundarea, cât și extinderea relațiilor moldo-franceze.

În cadrul întrevederii, am vorbit și despre procesul de reformă a armatei moldovenești și noi domenii de cooperare în sectorul apărării”, a declarat ministrul de externe Nicu Popescu.

Amintim că, la sfârșitul lunii noiembrie, șefa statului Maia Sandu și ministrul Nicu Popescu au participat la Conferința de sprijin a R. Moldovei de la Paris.

Conform celor declarate de Nicu Popescu, tema discuțiilor a fost și ultimele pregătiri pentru cea de-a treia reuniune a Platformei de sprijin pentru R. Moldova, găzduită de Franța.

„Mulțumesc mult, Franței, României și Germaniei, co-președinții Platformei, care alături de prietenii noștri din G7, UE și organizațiile internaționale transmit un semnal clar privind consolidarea acestui nou format ca instrument pentru coagularea sprijinului internațional necesar țării noastre. Moldova are prieteni buni, împreună cu care vom izbuti să depășim costurile dramatice ale războiului asupra economiei și a sectorului energetic”, se mai arată în mesajul lui Nicu Popescu.