Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Decis. Parlamentul se va convoca…

Decis. Parlamentul se va convoca în două ședințe extraordinare. Anunțul făcut de Legislativ

Foto simbol

Biroul permanent al Parlamentului a decis, în cadrul ședinței de luni, 21 decembrie, convocarea forului legislativ în două sesiuni extraordinare –miercuri, 23 decembrie și joi, 24 decembrie.

Anunțul despre desfășurarea celor două ședințe extraordinare a fost publicat pe site-ul Parlamentului.

Potrivit notei informative, miercuri, 23 decembrie, Parlamentul se va întruni în ședință plenară, cu începere de la ora 15:00, pentru a dezbate Moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului, înaintată pe 16 decembrie.

Joi, 24 decembrie, începând cu ora 11:00, va avea loc ședința solemnă de învestitură a Președintelui Republicii Moldova.  

Ultima ședința a Parlamentului a avut loc la 16 decembrie, ședință care a durat până aproape de miezul nopții.

Miercuri noaptea, 16 decembrie, pe fundalul scandărilor deputaților PAS și PPDA, cu mai puțin de o oră până la miezul nopții, deputații Partidului Socialiștilor și cei din Pentru Moldova, din care fac parte transfugii Pro Moldova și deputații Partidului Politic Șor au votat proiectele bugetelor anuale în două lecturi, lectură finală. Tot în ședința de miercuri deputații PSRM – ȘOR au votat un alt pachet de legi, printre care legea cu privire la anularea „legii miliardului”, legile cu privire la UTA Găgăuzia, legea cu privire la statut special pentru limbii ruse, dar și legea privind modificarea Legii nr. 1456/1993 cu privire la activitatea farmaceutică.