Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Coraportorii Adunării Parlamentare a Consiliului…

Coraportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, în vizită de documentare la Chișinău

Sursa foto: mfa.gov.md

Amplificarea reformelor democratice odată cu lansarea negocierilor de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană, pregătirea pentru alegerile prezidențiale și referendumul constituțional din această toamnă, realizarea angajamentelor țării noastre în contextul eforturilor de încheiere a procedurii de monitorizare a R. Moldova și trecerea la un alt nivel de colaborare cu APCE, sunt câteva dintre temele de discuție dintre vicepremierul Mihai Popșoi și coraportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Pierre-Alain Fridez și Zanda Kalinina-Lukasevi, aflați în vizită de documentare la Chișinău, se arată marți, 2 iulie, într-un comunicat.

Potrivit autorităților, în cadrul întrevederii, ministrul Mihai Popșoi s-a referit la cooperarea excelentă între R. Moldova și Consiliul Europei, evidențiind asistența oferită de organizație, în special prin intermediul Planului de acțiuni pentru Republica Moldova pe anii 2021-2024. Viceprim-ministrul a reiterat „angajamentul R. Moldova de a avansa cu pași rapizi în promovarea reformelor ce țin de independența și eficiența justiției, lupta împotriva corupției și spălării banilor, legislația și practica electorală”.

Oficialii europeni au subliniat „importanța asigurării transparenței și a standardelor internaționale în organizarea unor procese electorale democratice”, se menționează în comunicat.

„Coraportorii APCE au transmis felicitări autorităților de la Chișinău cu ocazia lansării oficiale a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană și au menționat disponibilitatea APCE de a sprijini R. Moldova atât în procesul de aliniere la legislația și standardele europene, cât și de pregătire pentru apropiatele cicluri electorale”.