Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Consiliul de Asociere UE-R. Moldova…

Consiliul de Asociere UE-R. Moldova se întrunește la Bruxelles, prima dată după decizia privind deschiderea negocierilor de aderare

Sursa foto: euneighbourseast.eu

Prima reuniune a Consiliului de Asociere UE-R. Moldova, de după decizia Consiliului European privind deschiderea negocierilor de aderare cu R. Moldova, va avea loc marți, 21 mai, la Bruxelles.

Reuniunea va fi prezidată de Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell. Delegația Chișinăului va fi condusă de prim-ministrul R. Moldova Dorin Recean. La eveniment va participa, de asemenea, Comisarul pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, informează un comunicat al Consiliului European.

Reuniunea va începe cu o discuție privind relațiile bilaterale, axată pe procesul de aderare a Republicii Moldova la UE, precum și pe dialogul politic și reforme, în special în domeniul justiției, libertății și securității. Delegațiile UE și moldovenești vor continua apoi să facă schimb de informații privind cooperarea și convergența în domeniul politicii externe și de securitate, precum și cooperarea economică și sectorială, în special în domeniul energiei, al comerțului și al aspectelor legate de comerț, se mai arată în comunicat.

Aceasta va fi cea de-a 8-a reuniune a Consiliului de Asociere UE-R. Moldova și prima de la decizia Consiliului European de a deschide negocierile de aderare cu Republica Moldova, care a fost anunțată la 14 decembrie 2023.