Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Consiliera președintei R. Moldova în…

Consiliera președintei R. Moldova în domeniul justiției și-a dat demisia. Modificări în componența cabinetului președintei

Sursa: Președenție

Veronica Bradăuțanu, consiliera președintei Republicii Moldova în domeniul justiției, a plecat din funcție conform decretului publicat în Monitorul Oficial. 

Decretul eliberat pe 14 august atestă plecarea din funcție a Veronicăi Bradăuțanu conform cererii de demisie.

„Veronica Bradăuțanu a demisionat din motive personale, întrucât a decis să se reîntoarcă în Marea Britanie, unde își va continua cariera în jurisprudență”, a comentat Președenția la solicitarea ZdG.

Veronica Bradăuțanu a fost desemnată în funcția de consilier al președintelui Republicii Moldova în domeniul justiției în februarie 2023. 

Consiliera a activat în Ministerul Justiției în perioada 2022-2023, fiind președinta Colegiului disciplinar al executorilor judecătorești și membră a Colegiului de autorizare și disciplină a administratorilor autorizați. 

Eliberarea din funcție a fost urmată de 2 alte modificări în componența cabinetului președintei Maia Sandu.

Conform decretelor publicate în Monitorul Oficial, Stanislav Secrieru a fost numit în funcția de consilier al președintelui Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale și secretar al Consiliului Suprem de Securitate de la data de 1 septembrie 2023, iar Adrian Băluțel a fost desemnat șef al Cabinetului președintelui Republicii Moldova, de la data de 4 septembrie 2023.