Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Conferința de presă susținută…

VIDEO Conferința de presă susținută de Lungu și avocatul Partidului „Șansă”, întreruptă de câteva persoane care scandau: „Nu vindeți țara Rusiei” și „Șor – Vor”

„Alegerile locale din 2023 au fost fraudate. Ele trebuie declarate nedemocratice și nelibere”, susține Alexei Lungu, președintele Partidului Șansă, exclus din cursa electorală după decizia Comisiei pentru Situații Excepționale. „Avem un stat capturat”, a precizat Lungu într-o conferința de presă organizată împreună cu avocatul Vadim Banaru. Conferința a fost întreruptă de mai multe ori de câteva persoane care scandau împotriva Partidului Șor.


Alexei Lungu, președintele Partidului Șansă și avocatul Vadim Banaru au vorbit într-o conferință de presă după decizia Curții de Apel Chișinău, care a a admis cererea Guvernului de ridicare a excepției de neconstituționalitate în dosarul excluderii Partidului Șansă din cursa electorală. Conferința a fost întreruptă în mai multe rânduri de câteva persoane care l-au acuzat pe Lungu de colaborarea cu Ilan Șor. „Unde e miliardul!”, „Bravo, Comisia Situații Excepționale”, „Pentru Șor ai trădat-o pe mama ta. Rușine, Alexei Lungu”, „Ne vindeți țara Rusiei”, „Șor-Vor (hoț, n.r.)” scandau cei câțiva oameni care erau lângă Alexei Lungu. Acesta a solicitat de mai multe ori poliției să intervină.

„Aceste alegeri nu vor fi valabile, ele au fost discreditate”, a punctat avocatul Vadim Banaru. „Judecătorii nu vor să ia decizii ilegale. Toate persoanele vor fi trase la răspundere penală”, a precizat Banaru.

Alexei Lungu a cerut observatorilor internaționali să monitorizeze legalitatea alegerilor. „Avem parte de un joc urât și murdar. Dosarul nostru nu vrea să-l examineze nimeni. Noi, ca partid, nu am avut acces la justiție”, a menționat Alexei Lungu.

Curtea de Apel Chișinău a examinat duminică, 5 noiembrie, contestația depusă de partidul Șansă împotriva decizie Comisie pentru Situații Excepționale (CSE) de anulare a înregistrării concurenților electorali desemnați de partidul Șansă în cadrul alegerilor locale generale. Judecătorii de la Apel au dispus ridicarea excepției de neconstituționalitate și au remis cauza spre examinare la Curtea Constituțională.

Astfel, Curtea Constituțională urmează să examineze cererea depusă de reprezentanții Guvernului, în contextul contestației depuse de partidului Șansă împotriva deciziei CSE de anulare a înregistrării candidaților formațiunii la alegerilor locale generale. Deocamdată, nu a fost anunțat când va avea loc ședința CC.