Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cinci deputați moldoveni își încep…

Cinci deputați moldoveni își încep vizita la Parlamentul României pentru discuții despre integrarea europeană

O delegație a Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului R. Moldova, condusă de deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Ina Coșeru, efectuează o vizită de lucru la Parlamentul României în perioada 17-18 iunie 2024. La București au plecat și parlamentarii Alina Dandara, Mihail Druță, Vitalie Jacot și Mariana Lucrețeanu, conform unui comunicat de presă emis de Parlamentul R. Moldova.

Vizita coincide cu ședința solemnă organizată cu prilejul aniversării a 160 de ani de la înființarea Senatului României. În cadrul acestei vizite, parlamentarii moldoveni vor avea întâlniri cu conducerea Camerei Deputaților și a Senatului, inclusiv cu președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, Titus Corlățean, și senatorii membri ai Comisiei, precum și cu președinta Comisiei politică externă din Camera Deputaților, Rozalia Biro.

Parlamentarii moldoveni vor discuta și cu Nicoleta Pauliuc, președinta Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Senatului, cu Daniela Grigore Gîtman, secretarul de stat pentru afaceri europene în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, și cu Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Potrivit Parlamentului R. Moldova, temele abordate în cadrul discuțiilor se vor axa pe sprijinul și expertiza oferite de România în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, dezvoltarea proiectelor comune și consolidarea rezilienței Republicii Moldova prin sprijin european.

Vizita va culmina la o întâlnire a deputaților din Parlamentul R. Moldova și a cetățenilor R. Moldova stabiliți în România.