Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   CC a stabilit data când…

CC a stabilit data când va anunța dacă alegerile prezidențiale pot avea loc în aceeași zi cu alegerile parlamentare

Marți, 7 iulie 2020, cu începere de la ora 10.00, Curtea Constituțională (CC) va pronunța dispozitivul Hotărârii Curții Constituționale pe marginea sesizărilor nr. 74b/2020 și nr. 83b/2020 pentru interpretarea articolelor din Constituție care se referă la posibilitatea dizolvării Parlamentului în ultimele șase luni ale mandatului președintelui R. Moldova.

CC precizează că sesizările au fost depuse pe 19 și 27 mai 2020 de către Vasile Bolea și Sergiu Litvinenco, deputați în Parlamentul R. Moldova și că acestea se referă, în principal, la posibilitatea dizolvării Parlamentului în ultimele șase luni ale mandatului președintelui R. Moldova și la organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale (ordinare sau anticipate) în aceeași zi.

CC menționează că în sala de ședințe a Curții vor avea acces doar persoanele invitate. Reprezentanții mas-media și persoanele interesate vor putea urmări ședința în direct accesând pagina web a Curții:. La15 minute de la finalul şedinţei Curţii, Domnica Manole, preşedinta CCM Manole va susține un briefing.