Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Autoritatea Electorală Permanentă din România…

Autoritatea Electorală Permanentă din România sprijină eforturile R. Moldova de organizare a unor secţii de votare pentru anticipatele din 11 iulie

Foto-simbol

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a emis joi, 27 mai, un comunicat prin care anunță că „vor fi puse la dispoziţia autorităţilor din R. Moldova mai multe spaţii adecvate pentru organizarea unor secţii de votare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, în vederea exercitării, în condiţii optime, a drepturilor electorale de către alegătorii moldoveni din România”.

Potrivit notei emise, „temele principale de discuție au vizat finanțarea corectă și transparentă a partidelor și a campaniilor electorale, asigurarea exercitării dreptului de vot a cetățenilor din diaspora, asigurarea juridică a procesului electoral și organizarea programelor de educație civică și instruire electorală”.

Despre asta l-a anunțat președintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică pe președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC) Dorin Cimil.

Președintele AEP și-a manifestat disponibilitatea de a sprijini eforturile CEC Moldova privind organizarea secțiilor de votare pentru alegerile parlamentare anticipate din data de 11 iulie 2021.

Astfel, vor fi puse la dispoziția autorităților din Republica Moldova mai multe spații adecvate pentru organizarea unor secții de votare în vederea exercitării, în condiții optime, a drepturilor electorale de către alegătorii moldoveni din România.  

Pe 11 iulie 2021 în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.

Până în prezent, CEC a înregistrat opt concurenți electorali pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, iar un dosar se află în proces de examinare.

Până acum, nouă partide au depus actele la CEC pentru înregistrarea în cursa pentru anticipate.

  1. Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” ;
  2. Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”;
  3. Blocul electoral „RENATO USATÎI”;
  4. Partidul Politic „Șor”;
  5. Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate;
  6. Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor; 
  7.  Partidului Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa – Надежда”
  8. Partidul Democrat din R. Moldova
  9. Partidul Politic Platforma DA