Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Andrei Năstase le cere simpatizanților…

Andrei Năstase le cere simpatizanților săi să o voteze pe Maia Sandu: „Vă îndemn să-i dați un vot de blam lui Dodon”

Candidatul Platformei Demnitate și Adevăr la alegerile prezidențiale, Andrei Năstase, le cere susținătorilor săi să participe în turul doi de scrutin și să o voteze pe candidata PAS, Maia Sandu.

Într-o intervenție live, Năstase a vorbit despre o oarecare „zâzanie” care ar fi băgată între reprezentanții Platformei DA și PAS, dar a dat asigurări că asta nu se va întâmpla întrucât cele două formațiuni „sunt legate prin multă colaborare și interesul comun de a scăpa R. Moldova de Igor Dodon și partenerii lui”.

„Să trecem peste această stare de greață și să mergem la vot. Vă rog să fim raționali. Vă îndemn să lăsăm circarii cu circul lor, iar noi duminică dimineața ne luăm familiile și mergem frumos la secții de votare de oriunde ne-am afla. Mergem și votăm împotriva lui Igor Dodon și pentru candidatul pro-european Maia Sandu. Asta trebuie să facem noi”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA le-a cerut în special susținătorilor săi participe duminică la vot, doar că de această dată să pună ștampila în dreptul candidatei PA, Maia Sandu.

„Preocuparea noastră este să ieșim cu toții la vot. Îndemn, mai ales, simpatizanții Platformei DA și votanții mei. Eu vă mulțumesc pentru încrederea avută în ciuda linșajului orchestrat împotriva mea. Vă rog un lucru, vă îndemn să ieșiți pe 15 noiembrie la vot așa cum ați ieșit pe 1 noiembrie. Vă îndemn să facem același exercițiu doar că de această dată să punem ștampila în dreptul Maiei Sandu. Asta va fi un vot de blam dat acestui președinte de mucava”, a mai spus Andrei Năstase.

La alegerile din 1 noiembrie 2020, Andrei Năstase a luat cel de-al 5-lea rezultat din candidații înscriși în cursă. Liderul Platformei DA a acumulat 43.925 de voturi ceea ce reprezintă 3,26% din sufragii.

De menționat că în primul tur al scrutinului Andrei Năstase i-a cerut în repetate rânduri Maiei Sandu să se retragă din cursa electorală și să îl susțin pe el. Aceasta însă nu a dat curs cererilor.