Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ambasadorul Franței la Chișinău, Graham…

Ambasadorul Franței la Chișinău, Graham Paul, decorat la sfârșit de mandat cu „Ordinul de Onoare”

Sursa: presedinte.md

Președinta Maia Sandu l-a primit miercuri, 24 iulie, pe ambasadorul Franței, Graham Paul, care își încheie mandatul în R. Moldova. „În semn de recunoștință și înaltă prețuire”, ambasadorul a fost decorat de șefa statului cu „Ordinul de Onoare”. 

Șefa statului a menționat că Franța este „unul dintre cei mai buni și de nădejde prieteni” ai R. Moldova. La fel, președinta i-a mulțumit pentru „contribuțiile majore” pe care țara sa le-a adus parcursului european al R.Moldova, pentru sprijinul la „implementarea reformelor în domenii cheie”, precum și pentru întărirea rezilienței țării noastre.

„Președinta Maia Sandu a salutat inițierea „Comunității Politice Europene” (CPE), o platformă importantă de discuții, care contribuie la stabilitatea și securitatea în Europa. De asemenea, șefa statului a remarcat suportul valoros venit din partea partenerilor francezi la organizarea celei de-a doua ediții CPE în R. Moldova.

Președinta a apreciat activitatea Ambasadorului în perioada căruia relațiile politice, economice și culturale au progresat considerabil. Șefa statului a evidențiat intensificarea dialogului cu Franța la cel mai înalt nivel, totodată și importanța francofoniei care întărește relații de prietenie între cele două popoare”, se arată într-un comunicat de presă emis de Președinție.

Graham a fost numit ambasador al Franței în R. Moldova de președintele Republicii Franceze la 5 iulie 2021.