Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   „R. Moldova are totul pentru…

„R. Moldova are totul pentru o dezvoltare de succes”. Mesajul opozantului rus Alexei Navalny, după ce Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale

Opozantul rus Alexei Navalny a adresat un mesaj de felicitare Maiei Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale. Acesta a menționat că „R. Moldova are totul pentru o dezvoltare de succes”.

„Felicitări Maia Sandu pentru victorie și felicitări întregii R. Moldova cu prima femeie președinte. R. Moldova are totul pentru o dezvoltare de succes. Singurul lucru care lipsește a fost un președinte care ar lupta împotriva corupției. Acum este și ea. Asta e grozav!”, susține Alexei Navalny.

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate(PAS), Maia Sandu, a câștigat detașat turul II alegerilor prezidențiale din R. Moldova. Rezultatele finale prezentate de Comisia Electorală Centrală(CEC) arată că Maia Sandu l-a învins pe Igor Dodon cu o diferență de peste 250 de mii de voturi.

CEC a făcut publice rezultatele finale după prelucrarea tuturor proceselor verbale. Astfel, în turul II, Maia Sandu a acumulat circa peste 943 de mii de voturi, echivalentul la 57.75%, în timp ce pentru Igor Dodon și-au dat votul puțin peste 690 de mii de alegători (42.25%). Respectiv, pentru lidera PAS au votat cu 250 de mii de persoane mai mult decât pentru Igor Dodon.